Wat is je werkwijze?

Wil je graag een fotoshoot boeken? Je kunt me bellen/appen (06-30815912), mailen (info@marlousdeleeuw.nl) of het contactformulier op mijn website invullen.

 

We prikken samen een datum en bespreken welk soort fotoshoot je wilt en (zo nodig) op welke locatie we de foto’s gaan maken. Ook overleggen we natuurlijk alle overige wensen/bijzonderheden. Zo bespreken we bijvoorbeeld bij een cake-smash welke taart er wordt gebruikt, welke kleur versieringen etc.

 

Tijdens de fotoshoot is er genoeg tijd en ruimte om iedereen zich op zijn/haar gemak te laten voelen en probeer ik bijvoorbeeld door wat opdrachtjes iedereen op een zo ontspannen en natuurlijk mogelijke manier op de foto te krijgen.

 

In de week rondom de fotoshoot ontvang je van mij de factuur per mail. Na de shoot ga ik alvast aan de slag met het selecteren en nabewerken van de foto’s. Ik zorg ervoor dat jullie mooiste foto’s binnen 3 weken op een beveiligde galerij komen te staan (mits de factuur is voldaan) en hiervan mail ik jullie de inloggegevens & leg ik uit hoe je de foto’s kunt selecteren en downloaden.

 

Als je ervoor hebt gekozen alle foto’s van de fotoshoot te willen ontvangen krijg je deze (na betaling van de factuur) binnen 3 weken via de galerij toegestuurd via de mail.

 

* Voor een cake-smash fotoshoot vraag ik een aanbetaling van (€ 50,-) vanwege de kosten die ik voor de fotoshoot maak (taart, versieringen etc). Deze factuur dient 3 dagen voor de fotoshoot voldaan te zijn.

 

terug naar het overzicht

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Mijn algemene voorwaarden vind je hier ➝ Algemene Voorwaarden

 

terug naar het overzicht

Worden de foto's bewerkt?

Ja, alle foto’s worden zorgvuldig geselecteerd en bewerkt op compositie, kleur, contrast etc. Kleine oneffenheidjes die er niet altijd zitten (pluisjes en puistjes bijvoorbeeld) verwijder ik ook, maar verder hou ik van zo natuurlijk mogelijke foto’s. Iedereen is mooi zoals ‘ie is!

 

terug naar het overzicht

Kan ik de foto’s ook bij jou laten afdrukken? En maak je ook albums?

Ja hoor, dat is allemaal mogelijk. Het is het handigst als je hierover even per mail contact opneemt.

 

terug naar het overzicht

Waar zullen we de foto's maken?

De locatie voor de fotoshoot beslissen we altijd in overleg, maar in principe bepalen jullie natuurlijk welk soort foto’s jullie willen!

We kunnen ervoor kiezen om ergens de natuur in te gaan, maar als jullie liever foto’s met een meer ‘industriële look’ willen is dat natuurlijk ook geen probleem.

Rondom Losser/Enschede/Oldenzaal weet ik mooie plekken voor een fotoshoot, maar nieuwe plekken zijn ook altijd welkom.

 

terug naar het overzicht

Welke kleren zal ik aandoen?

Het antwoord hierop vind ik altijd wat lastiger, het ligt er namelijk helemaal aan welke ‘stijl’ foto’s je het mooist vindt. Pasteltinten, knallende kleuren, allemaal heeft het een ander effect op de foto’s die je krijgt. Ook is het handig te bedenken in welke omgeving je de foto’s maakt, knalgroene kleding in een knalgroen weiland bijvoorbeeld is niet echt een mooie combi.

Het is sowieso altijd handig kleding op elkaar af te stemmen als je met meerdere personen op de foto gaat.

Mocht je het echt niet weten: lichte, rustige kleuren zijn altijd mooi en combineren over het algemeen prima!

 

Verdere tips:

– Vermijd drukke prints (ruitjes, stipjes etc.) omdat er een kans is dat die gaan vertekenen op de foto.

– Voor de mannen (en een enkele vrouw): stop geen mobiele telefoons/sleutels etc in je broekzak.

– Als het koud is: trek laagjes over elkaar aan. Een lekker dik vest en een mooie sjaal zien erop de foto vaak mooier uit dan winterjassen.

 

En de belangrijkste: Trek kleding aan waarin je je prettig voelt!!!

 

terug naar het overzicht

Moet ik nog iets meenemen?

Het is altijd leuk wat klein speelgoed voor kinderen mee te nemen, een bal, een frisbee, schepje & emmertje, bellenblaas etc. Ik hou ervan foto’s van kinderen (en volwassenen) te maken zonder dat ze het doorhebben, dan krijg je de meest ontspannen, natuurlijke foto’s.

Een picknickkleedje oid is ook leuk als je nog een aantal wat meer geposeerde foto’s wilt.

 

terug naar het overzicht

Hoe kan ik me verder voorbereiden?

Als je het leuk vindt kun je vooraf een beetje op internet gaan zoeken naar foto’s die je leuk vindt. Welke stijl past bij je? Welke foto’s wil je zelf ook zéker hebben? En bij familie- & gezinsfotografie: welke combinaties mensen wil je op de foto? Opa en oma met de kleinkinderen, alle kleinkinderen alleen, alle families alleen etc.

Je mag mij de foto’s die je mooi vindt ook gerust van tevoren mailen. Ik ga (en wil) deze foto’s natuurlijk niet exact namaken, maar zo krijg ik al wel vast een idee van jullie wensen.

 

terug naar het overzicht

Wat nou als er slecht weer wordt voorspeld?

Bewolking en een lage temperatuur zijn helemaal geen probleem bij een fotoshoot en een heel klein beetje regen zie je vaak helemaal niet terug op foto’s. Foto’s met regenlaarzen en paraplu’s kunnen ook erg leuk zijn!

 

Als het de hele dag alleen maar regent dat ’t giet (of jullie geen regenlaarzen foto’s willen) gaan we natuurlijk een nieuwe afspraak plannen.

Ik hou de week voor de fotoshoot het weerbericht goed in de gaten. Mocht er slecht weer worden voorspeld op de dag van de shoot dan neem ik contact met jullie op om te overleggen wat we doen. Afwachten tot de dag zelf of alvast een nieuwe ‘reservedatum’ prikken? Als er alleen op het moment van de fotoshoot regen wordt voorspeld kunnen we het tijdstip misschien ook nog verplaatsten.

 

terug naar het overzicht

Is jouw vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact met mij op.

JE VINDT MIJ OP

CONTACT

06 - 30 81 59 12

info@marlousdeleeuw.nl

 

KvK: 68513860